Dušené papriky s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 124 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 7 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 499.7 mg
- Vláknina 7616.3 mg
- Vitamín A 7616.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 108.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, vroucí vodou spařená rajčata oloupeme a nasekáme.
-
2
V kastrole na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme bobkový list a krátce osmahneme. Do základu vložíme papriky a pod pokličkou podusíme asi 10 minut. Potom přidáme rajčata, osolíme, opepříme a bez pokličky podusíme do odpaření tekutiny a do zhoustnutí. Bobkový list vyjmeme.
-
3
Můžeme podávat s vařenými bramborami, bramborovu kaší nebo s dušenou rýží.