Dušené hříbky se zakysanou smetanou
Suroviny
- 250 g Zakysaná smetana
- 500 g Hříbky čerstvé
- 500 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 21 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 223.3 mg
- Draslík 727.6 mg
- Vláknina 2799.5 mg
- Vitamín A 2799.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na rozpuštěném másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Vmícháme očištěné, na plátky nakrájené hříbky, krátce osmahneme a podlijeme trochou vody. Přidáme kmín, pepř, sůl a pod pokličkou dusíme doměkka.
-
2
V hrnku rozmícháme zakysanou smetanu s hladkou moukou a směsí zahustíme houby. Chvíli povaříme a odstavíme z plotny.
-
3
Do pokrmu ihned vmícháme žloutky a nasekanou pažitku. Podle chuti přisolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.
-
4
Vhodnou přílohou je dušená rýže.