Pórková polévka s jogurtem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Mrkev kořen
  • 150 g Pórek
  • 3 g Tymián čerstvý
  • 30 ml Olej olivový
  • 1300 ml Vývar drůbeží
  • 50 ml Pomerančová šťáva
  • 150 ml Jogurt bílý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 447 g
  • Sodík 1083 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 117.5 mg
  • Vláknina 12937.2 mg
  • Vitamín A 12937.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílou část pórku rozřízneme a dobře omyjeme. Mrkev očistíme, pokrájíme na menší kousky.

  • 2

    Olej rozpálíme a přisypeme pokrájenou zeleninu. Dusíme 12 minut.

  • 3

    Přilijeme vývar, pomerančovou šťávu, přidáme tymián. Uvedeme k varu a vaříme 17 minut. Poté polévku rozmixujeme na hladký krém. Osolíme, opepříme.

  • 4

    Jednotlivé porce ozdobíme lžící jogurtu.

Komentáře k receptu