Andaluské houbičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Šunka parmská
  • 18 g Česnek
  • 100 ml Víno červené
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.25 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 6 ks Šalotka
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 1129.9 mg
  • Vláknina 1771.8 mg
  • Vitamín A 1771.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vybereme hodně malé žampiony, oddělíme nožičky a hlavičky.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, olivový olej a zpěníme nasekanou šalotku a polovinu ze 3 utřených stroužků česneku do té doby, než začnou měnit barvu.

  • 3

    Přidáme hlavičky a nožičky hub a smažíme cca 3 minuty, než zhnědnou.

  • 4

    Přidáme na nudličky nakrájenou šunku, chilli koření, papriku a ještě cca 1 minutu mícháme.

  • 5

    Přidáme citronovou šťávu, vodu a zprudka podusíme pod pokličkou, až se voda skoro vyvaří a žampiony změknou.

  • 6

    Přidáme suché červené víno a dusíme pod pokličkou, aby šťáva zhoustla.

  • 7

    Přidáme zbytek česneku, posypeme nasekaným čerstvým koriandrem nebo petrželovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu