Lilek s česnekem, rajčaty a tymiánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Lilek
  • 400 g Rajčata
  • 8 krajíc Chléb konzumní
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 651 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 771.6 mg
  • Vláknina 15327.2 mg
  • Vitamín A 15327.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    2 l vody s zeleninovým bujonem přiveďte k varu. Konce lilku odřízněte a nakrájejte na kostičky 3 x 3 cm, nasypte do vroucí vody s bujonem a vařte 8 minut, slijte a jemně vymačkejte přebytečnou vodu.

  • 2

    Na rozehřáté pánvi osmažte plátky česneku, přidejte lilek a smažte 5 minut za občasného míchání.

  • 3

    Přilijte rajčata, osolte, opepřete a vařte dalších 15 minut.

  • 4

    Přidejte čtvrtky rajčat a tymián a duste 10 minut, často míchejte.

  • 5

    Podávejte s chlebem.

Komentáře k receptu