Vepřové maso na kari chiang mai

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 15 g Zázvor celý
  • 500 ml Voda pitná
  • 4 ks Šalotka
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Ořechy burské pražené
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Cukr palmový
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 3 polévková lžíce Tamarindové pyré
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 88.8 mg
  • Draslík 1132.4 mg
  • Vláknina 2925 mg
  • Vitamín A 2925 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso nakrájené na kostičky blanšírujeme ve vařící vodě asi minutu - pak vodu slijeme a necháme okapat.

  • 2

    V pánvi wok rozpálíme olej, asi minutu na něm smažíme česnek. Přidáme kari pastu a mícháme. Dále přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso, zázvor a arašídy a dusíme asi 90 minut. Přilijeme asi 500 ml vody a tamarindové pyré. Pokud se voda v průběhu vaření vyvaří, přilijeme další.

  • 3

    Do uvařeného masa přimícháme rybí omáčku a cukr a na mírném ohni vaříme ještě asi 10 minut.

  • 4

    Maso podáváme velmi křehké.

Komentáře k receptu