Vepřové maso na kari chiang mai
Suroviny
- 500 g Vepřová plec
- 15 g Zázvor celý
- 500 ml Voda pitná
- 4 ks Šalotka
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Ořechy burské pražené
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Cukr palmový
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 3 polévková lžíce Tamarindové pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 36 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 88.8 mg
- Draslík 1132.4 mg
- Vláknina 2925 mg
- Vitamín A 2925 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso nakrájené na kostičky blanšírujeme ve vařící vodě asi minutu - pak vodu slijeme a necháme okapat.
-
2
V pánvi wok rozpálíme olej, asi minutu na něm smažíme česnek. Přidáme kari pastu a mícháme. Dále přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso, zázvor a arašídy a dusíme asi 90 minut. Přilijeme asi 500 ml vody a tamarindové pyré. Pokud se voda v průběhu vaření vyvaří, přilijeme další.
-
3
Do uvařeného masa přimícháme rybí omáčku a cukr a na mírném ohni vaříme ještě asi 10 minut.
-
4
Maso podáváme velmi křehké.