Telecí játra s cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cuketa
  • 600 g Játra telecí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Víno červené
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 525 mg
  • Draslík 709.4 mg
  • Vláknina 3084.3 mg
  • Vitamín A 3084.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cuketu omyjeme a nakrájíme na hranolky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Na talíři smícháme mouku, sůl a pepř.

  • 2

    Ve větší pánvi rozpálíme dvě lžíce přepuštěného másla, přidáme cuketu s cibulí a dusíme asi 10 minut do měkka. Přendáme na mísu, zakryjeme, uchováme v teple.

  • 3

    Do pánve přidáme zbylé máslo, plátky jater obalíme v okořeněné mouce a smažíme v pánvi asi 3 minuty z každé strany. Hotové přidáme k zelenině, necháme v teple.

  • 4

    Do pánve přilijeme víno a přivedeme k varu, ze dna pánve seškrábneme vypečenou šťávu.

  • 5

    Hotovou omáčkou přelijeme játra a ihned podáváme.

Komentáře k receptu