Okurky dušené v koprové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 19 g
- Sodík 107 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 38 mg
- Draslík 305.1 mg
- Vláknina 2378 mg
- Vitamín A 2378 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 67.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané okurky podélně rozkrojíme na poloviny, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Dusíme je v malém množství vody.
-
2
Z části másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji 1 dl vody a 1 dl smetany, osolíme, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme do omáčky měkké okurky, nasekaný kopr, zbylou smetanu, cukr a sůl. Vše ještě krátce podusíme.
-
3
Nakonec omáčku zjemníme kouskem másla a podle chuti ji okyselíme octem.