Tykve dušené na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 75 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 6 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 327.5 mg
- Vláknina 2750 mg
- Vitamín A 2750 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykve oloupeme, nakrájíme na plátky a osolíme.
-
2
V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme tykve a pod pokličkou je dusíme asi 10 minut doměkka. Během dušení kastrolem občas potřeseme, aby se tykve nepřichytily ke dnu.