Ultrakřehké smetanové kuře za 30 minut podle Ládi Hrušky

Hodnocení 4x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 5 g Sůl
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 10 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 629 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 148.8 mg
  • Draslík 462.6 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí řízky dobře omyjeme a lehce klouby prstů naklepeme, aby byly asi 1 centimetr vysoké a osolíme.

  • 2

    Pekáček rovnoměrně pokapeme olejem, těsně vedle sebe do něj naskládáme maso a vše přelijeme smetanou.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě při 250 °C a pečeme 30 minut, dokud se n povrchu nevytvoří zlatohnědá krusta.

Komentáře k receptu

  • sonizna
  • 21.02.2017 17:36:19

Také jsem pekla delší dobu.

Odpovědět
  • Jíťa
  • 02.03.2016 09:27:57

Výborné jídlo, lze takto upravit i vepřové plátky, jen nezapomeňte na pěkně tučnou smetanu, žádné light šunty! Pod maso přidat na kolečka cibuli je také velmi chutné.

Odpovědět
  • kvetush
  • 20.01.2016 12:27:33

Recept jsem vyzkoušela a je opravdu jednoduchý a rychlý. Pekla jsem v uzavřené zapékací míse 40min při 250°C. Poté jsem dopékala 5min při 200°C bez poklopu. Recept je báječný a mohu doporučit.

Odpovědět