Okurky plněné tuňákovým salátem
Suroviny
- 200 g Kukuřice
- 15 g Kopr čerstvý
- 400 g Tuňák v oleji
- 120 g Jogurt nízkotučný
- 30 g Řeřicha
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 40 ml Olej olivový
- 25 ml Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 2 ks Okurka salátová
- 1 ks Paprika zelená
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Chilli paprička
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 24 g
- Sodík 570 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 19.8 mg
- Draslík 891 mg
- Vláknina 5950 mg
- Vitamín A 5950 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme a odstraníme semínka. Nakrájíme na 10-15 cm dlouhé kousky, osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nasekaným koprem. Rajčata vydlabeme a dužninu nakrájíme na kostičky. Tuňáka smícháme s jogurtem, protlakem, konzervovanou kukuřicí, paprikou nakrájenou na malé kostičky, nadrobno nakrájenou cibulí a rajčaty. Okořeníme solí, pepřem, chilli papričkou a řeřichou.
-
2
Okurky vložíme na velký podnos a naplníme tuňákovou směsí. Posypeme řeřichou a případně pokapeme olivovým olejem. Ozdobíme tenkými kolečky cibule.