Krupicové noky II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 22 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 287.3 mg
- Draslík 202.7 mg
- Vláknina 3140 mg
- Vitamín A 3140 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu drobně nakrájíme, vyškvaříme do sklovita, přidáme jemně nakrájenou cibuli a společně mírně osmahneme. Přilijeme mléko, osolíme a v začátku vaření přisypeme krupici. Vaříme na mírném ohni 8 minut za stálého míchání.
-
2
Do uvařené kaše přimícháme rozkvedlaná vejce a necháme na mírném ohni ztuhnout.
-
3
Lžící vykrajujeme noky k obložení zeleniny. Mohou být i jako příloha k leču.