Vepřový "flamendr" guláš
Suroviny
- 600 g Vepřová plec
- 1 kávová lžička Majoránka
- 3 ks Brambory
- 2 ks Cibule
- 1 ks Masox
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 0.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 36 g
- Sodík 176 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 112.3 mg
- Draslík 789.7 mg
- Vláknina 5472.8 mg
- Vitamín A 5472.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
-
2
Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky.
-
3
V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a vše krátce orestujeme.
-
4
Do hrnce přilijeme protlak, přisypeme papriku, promícháme, podlijeme vodou, přidáme rozdrobený Masox a vše pod pokličkou dusíme, dokud maso není měkké. Směs v hrnci během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vodu.
-
5
Na závěr do guláše vmícháme nastrouhané brambory a pomalu ho vaříme, až zhoustne.
-
6
Hotový guláš dochutíme česnekem utřeným se solí a majoránku, krátce provaříme.