Moderní gnocchi "po staročesku" podle Ládi Hrušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Cukr krupice
  • 500 g Zelí kysané
  • 1000 g Bramborové noky
  • 3 g Kmín mletý
  • 400 g Slanina anglická
  • 2 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 604 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 334.5 mg
  • Vláknina 5803.8 mg
  • Vitamín A 5803.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli i slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi společně asi 5 minut orestujeme.

  • 2

    Přidáme propláchnuté zelí, osolíme, ochutíme kmínem a cukrem a podlijeme vodou. Necháme podusit asi 15 minut než zelí změkne.

  • 3

    Gnocchi připravíme podle návodu uvedeném přímo na výrobku a slijeme. Nakonec uvařené gnocchi promícháme se směsí zelí a slaniny.

Komentáře k receptu