Alpské makarony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1149 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 60 g
- Sodík 1186 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 69.5 mg
- Draslík 390.6 mg
- Vláknina 10362.5 mg
- Vitamín A 10362.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makarony uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Na másle osmažíme dozlatova cibuli nadrobno. Smetanu necháme přejít varem a vmícháme polovinu nastrouhaného sýra. Makarony promícháme s druhou polovinou nastrouhaného sýra, osolíme, opepříme a rozložíme do olejem vymazaného pekáčku. Zalijeme sýrovou omáčkou, posypeme parmezánem a osmaženou cibulkou. Zapékáme 15 minut ve středně vyhřáté troubě.