Alpské makarony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 ml Olej olivový
  • 2 ks Cibule
  • 3 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1149 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 1186 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 69.5 mg
  • Draslík 390.6 mg
  • Vláknina 10362.5 mg
  • Vitamín A 10362.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makarony uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Na másle osmažíme dozlatova cibuli nadrobno. Smetanu necháme přejít varem a vmícháme polovinu nastrouhaného sýra. Makarony promícháme s druhou polovinou nastrouhaného sýra, osolíme, opepříme a rozložíme do olejem vymazaného pekáčku. Zalijeme sýrovou omáčkou, posypeme parmezánem a osmaženou cibulkou. Zapékáme 15 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu