Švýcarský cibulový sýr
Suroviny
- 700 g Cibule
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Slanina vepřová
- 3 g Sůl
- 8 g Sůl
- 5 g Cukr krupice
- 300 g Mouka polohrubá
- 100 g Mouka polohrubá
- 10 g Droždí
- 5 g Kmín drcený
- 1.77 ml Olej slunečnicový
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 dl Mléko polotučné
- 3 dl Smetana 16% (pochoutková)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 21 g
- Sodík 728 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 159.9 mg
- Draslík 289.4 mg
- Vláknina 6881.3 mg
- Vitamín A 6881.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z teplého mléka, droždí, soli, 2 lžic mouky a lžičky cukru necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku, vejce, máslo a přidáme kvásek, uhněteme hladké těsto a necháme 2 hodiny vykynout. Zatím na oleji osmažíme nakrájenou slaninu a na výpeku z ní opečeme kolečka cibule. V míse smícháme mouku, smetanu, vejce, sůl, kmín a umícháme do hladké hmoty.
-
2
Z vykynutého těsta vyválíme plát, který rozložíme do formy tak, aby ji okraje lehce překrývaly. Nejprve dáme cibulovou náplň a na ni smetanovou hmotu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut a podáváme horké.