Kuře po curyšsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1209 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 248 g
- Sodík 443 mg
- Bílkoviny 87 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 344.8 mg
- Draslík 1867.3 mg
- Vláknina 17665 mg
- Vitamín A 17665 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 123.1 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 67.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné kuře rozporcujeme na menší části, osolíme, opepříme a pečeme na másle při střední teplotě asi 1 hodinu. Oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a pórek, k tomu přidáme žampiony nakrájené na jemné plátky.
-
2
Než je kuře zcela dopečené, přidáme k němu tuto zeleninovou směs se žampiony a cibulí, krátce podusíme a podlijeme vínem.
-
3
Pak z této omáčky kuře vyjmeme a necháme v teple. Zeleninu povaříme, přilijeme smetanu, vmícháme světlou jíšku a ještě dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.
-
4
Poté porce kuřete přelijeme omáčkou a podáváme s nudlemi.