Omeleta bešamelová \
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 34 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 410.4 mg
- Draslík 279.2 mg
- Vláknina 5850 mg
- Vitamín A 5850 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozpustíme, krátce na něm opražíme mouku a zalijeme mlékem. Za stálého míchání povaříme, až jíška zhoustne a bude hladká.
-
2
Za tepla postupně vmícháme žloutky, ale už nevaříme. Bílky ušleháme s cukrem a tuhý sníh vmícháme do vychladlé jíšky se žloutky.
-
3
Na přeškvařeném másle smažíme malé omelety po obou stranách. Poklademe je plátky pomeranče a zakapeme pomerančovou šťávou.