Omeleta bešamelová \

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 180 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cukr krupice
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Pomeranče
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 410.4 mg
  • Draslík 279.2 mg
  • Vláknina 5850 mg
  • Vitamín A 5850 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozpustíme, krátce na něm opražíme mouku a zalijeme mlékem. Za stálého míchání povaříme, až jíška zhoustne a bude hladká.

  • 2

    Za tepla postupně vmícháme žloutky, ale už nevaříme. Bílky ušleháme s cukrem a tuhý sníh vmícháme do vychladlé jíšky se žloutky.

  • 3

    Na přeškvařeném másle smažíme malé omelety po obou stranách. Poklademe je plátky pomeranče a zakapeme pomerančovou šťávou.

Komentáře k receptu