Roštěnky z Vídně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 250 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 dl Vývar z hovězích kostí
  • 0.09 dl Olej olivový extra panenský
  • 6 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 527 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 81.2 mg
  • Draslík 740.5 mg
  • Vláknina 5624.8 mg
  • Vitamín A 5624.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájené roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, polijeme olejem a necháme čtyři hodiny odležet. Poté roštěnky osolíme, opepříme, naskládáme na rozpálenou pánev a po obou stranách opečeme. Podlijeme teplým vývarem, přidáme na kolečka rozkrájený neoloupaný citron. Vše ještě chvilku dusíme do měkka.

  • 2

    V jiné pánvi na rozpáleném másle do zlatova osmažíme na kolečka pokrájenou cibuli. Poté vložíme na tenké plátky nakrájený česnek. Zamícháme, cibuli odstavíme.

  • 3

    Měkké roštěnky klademe na jednotlivé talíře, přidáme osmaženou cibuli s česnekem, vedle položíme lžící hořčice a okapaný hrášek. Porce přelijeme výpekem, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.

Komentáře k receptu