Roštěnky z Vídně
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 250 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 100 g Máslo čerstvé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 5 dl Vývar z hovězích kostí
- 0.09 dl Olej olivový extra panenský
- 6 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 35 g
- Sodík 527 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 81.2 mg
- Draslík 740.5 mg
- Vláknina 5624.8 mg
- Vitamín A 5624.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájené roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, polijeme olejem a necháme čtyři hodiny odležet. Poté roštěnky osolíme, opepříme, naskládáme na rozpálenou pánev a po obou stranách opečeme. Podlijeme teplým vývarem, přidáme na kolečka rozkrájený neoloupaný citron. Vše ještě chvilku dusíme do měkka.
-
2
V jiné pánvi na rozpáleném másle do zlatova osmažíme na kolečka pokrájenou cibuli. Poté vložíme na tenké plátky nakrájený česnek. Zamícháme, cibuli odstavíme.
-
3
Měkké roštěnky klademe na jednotlivé talíře, přidáme osmaženou cibuli s česnekem, vedle položíme lžící hořčice a okapaný hrášek. Porce přelijeme výpekem, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.