Kukuřičný knedlík (polenta)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 9 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 76.1 mg
- Draslík 45.4 mg
- Vláknina 2000 mg
- Vitamín A 2000 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, opražíme dozlatova, zalijeme mlékem a osolíme.
-
2
Do vařícího mléka malým praménkem sypeme za stálého míchání kukuřičnou krupici a dusíme, až se odlepuje ode dna. Dáme vychladnout.
-
3
Potom do hmoty přimícháme vejce a tvarujeme knedlíky. Pokud půjdou špatně tvarovat, přilijeme 1-2 lžíce horké vody.
-
4
Knedlíky vaříme nepřikryté v osolené vodě 15 minut.