Kukuřičný knedlík (polenta)

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kukuřičná krupice T 600
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 76.1 mg
  • Draslík 45.4 mg
  • Vláknina 2000 mg
  • Vitamín A 2000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na malé kostičky, opražíme dozlatova, zalijeme mlékem a osolíme.

  • 2

    Do vařícího mléka malým praménkem sypeme za stálého míchání kukuřičnou krupici a dusíme, až se odlepuje ode dna. Dáme vychladnout.

  • 3

    Potom do hmoty přimícháme vejce a tvarujeme knedlíky. Pokud půjdou špatně tvarovat, přilijeme 1-2 lžíce horké vody.

  • 4

    Knedlíky vaříme nepřikryté v osolené vodě 15 minut.

Komentáře k receptu