Květák s máslem a strouhankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 50 g Strouhanka
  • 0.5 ks Květák
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 85.3 mg
  • Draslík 426.1 mg
  • Vláknina 5810 mg
  • Vitamín A 5810 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné růžice květáku omyjeme, vložíme do osolené vody a vaříme doměkka.

  • 2

    Po okapání květák posypeme strouhankou osmaženou na másle, drobně nasekaným vejcem a sekanou petrželovou natí.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu