Polévka s krupicovými nočky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 22 g
- Sodík 954 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 91.8 mg
- Draslík 1027.2 mg
- Vláknina 1595.3 mg
- Vitamín A 1595.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo utřeme se špetkou soli a muškátu do pěny, přidáme vejce a mícháme, dokud se vejce nespojí s máslem. Přidáme krupici a vzniklou hmotu necháme chvilku bobtnat.
-
2
Pomocí kávové lžičky vykrajujeme nočky, které na pomaštěném talíři necháme v chladu asi 5 minut odpočinout.
-
3
Nočky vaříme zvolna v osolené vodě pod poklicí asi 10 minut. Potom přilijeme 1/8 l studené vody a ještě 10 minut necháme táhnout.
-
4
Hotové nočky vložíme do horkého vývaru a polévku posypeme jemně nakrájenou pažitkou.