Polévka s vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 44 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 121.3 mg
- Draslík 39 mg
- Vláknina 4314.5 mg
- Vitamín A 4314.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a mouky připravíme jíšku, odstavíme z ohně, přilijeme studenou vodu a dobře promícháme.
-
2
Vložíme všechno koření a povaříme 10 - 15 minut, aby mouka nebyla syrová. Nevaříme déle, polévka by měla nedobrou příchuť.
-
3
Před podáváním do polévky zamícháme rozšlehané vejce.
-
4
Podáváme s osmaženými kostičkami rohlíků nebo chleba.