Skopová pečeně domácí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1119 kcal
- Sacharidy 128 g
- Tuky 48 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 127 g
- Cholesterol 19.7 mg
- Draslík 2665.8 mg
- Vláknina 8570.8 mg
- Vitamín A 8570.8 mg
- Vitamín B6 2.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso odblaníme a zbavíme šlach. Upravíme je na plát a potřeme nádivkou z nasekané cibule, petrželky, soli, pepře, utřeného česneku a tymiánu. Plát zavineme a stáhneme provázkem.
-
2
Maso potřeme solí a pepřem, na pekáči ze všech stran zprudka opečeme a v troubě pečeme do poloměkka.
-
3
Přidáme celé očištěné šalotky, karotku a nudličky slaniny. Za občasného polévání maso dopečeme.
-
4
Odstraníme provázek, maso nakrájíme na tenké plátky a obložíme zeleninou a slaninou.