Žampionová omáčka s bílým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 98 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 5 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 2.8 mg
- Draslík 219.7 mg
- Vláknina 1871 mg
- Vitamín A 1871 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na oleji dozlatova.
-
2
Přidáme očištěné, nakrájené žampiony. Když začnou zlátnout, přisypeme nasekanou petrželku a vše krátce osmahneme.
-
3
Nakonec přidáme rajčatový protlak, přilijeme víno, hnědou omáčku a vše dobře povaříme.