Hovězí vývar s vaječnou sedlinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 13 g
- Sodík 594 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 138 mg
- Draslík 159.2 mg
- Vláknina 30.3 mg
- Vitamín A 30.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozmícháme s mlékem, solí a špetkou muškátu.
-
2
Do malého kastrolu vymazaného máslem nalijeme procezenou směs, kastrol vložíme do vodní lázně a směs necháme táhnout bez vaření v mírně zahřáté troubě, dokud nesedne. Kastrol vložíme do studené vody a směs necháme vychladnout.
-
3
Sedlinu opatrně vyklopíme, nakrájíme na kostičky a ihned přidáme do horké polévky.