Polévka telecí mozečková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Telecí mozek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 0.0625 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1152 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 1129.1 mg
  • Draslík 1223.7 mg
  • Vláknina 1138.6 mg
  • Vitamín A 1138.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí mozeček přelijeme vroucí vodou, zcedíme, odblaníme a nasekáme nahrubo. Spolu s jemně nakrájenou cibulí a petrželkou osmažíme mozeček na 30g másla.

  • 2

    Z 50g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji polévkou, povaříme, osolíme a opepříme. Přidáme mozeček a ještě krátce povaříme. Okořeníme špetkou muškátu, polévku prolisujeme a nakonec zahustíme smetanou a žloutkem.

  • 3

    K polévce podáváme kostičky osmažené žemle.

Komentáře k receptu