Nenazvaný 4
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 200 g Slanina vepřová
- 640 g Srnčí kýta
- 150 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Koriandr čerstvý
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 šálek Vývar z hovězích kostí
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Martell cognac
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 684 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 47 g
- Sodík 784 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 63.7 mg
- Draslík 513.4 mg
- Vláknina 1327.8 mg
- Vitamín A 1327.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, okraje nařízneme, maso naklepeme a protkneme nudličkami slaniny. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
-
2
Připravené řízky rychle opečeme na másle po obou stranách. Maso vyjmeme a na zbytku másla osmahneme žampiony nakrájené na plátky, osolíme je, opepříme a ochutíme koriandrem a citronovou šťávou. Zaprášíme moukou, krátce osmahneme a přilijeme smetanu a vývar. Vše krátce povaříme, ochutíme koňakem a omáčku nalijeme na maso.
-
3
Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
-
4
Podáváme s nudlemi.