Polpety v rajské omáčce
Suroviny
- 500 g Hovězí maso mleté
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 4 ks Nové koření celé
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Citronová kůra
- 0.25 stroužek Česnek
- 0.5 l Rajčatová šťáva
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 9 g
- Sodík 310 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 140.1 mg
- Draslík 752.8 mg
- Vláknina 1234.9 mg
- Vitamín A 1234.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso smícháme s navlhčenou žemlí, vejcem, nasekanou petrželovou natí, utřeným česnekem, citronovou kůrou a špetkou roztlučeného nového koření. Směs necháme v chladničce asi 20 minut odpočinout.
-
2
Potom ze směsi vytvarujeme 8 karbanátků. Smažíme je na oleji po obou stranách. Olej slijeme, přidáme rajčatovou šťávu a zvolna dusíme asi 10 minut. Nakonec omáčku dochutíme cukrem a octem.
-
3
Podáváme s rýží.