Polpety v rajské omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.25 stroužek Česnek
  • 0.5 l Rajčatová šťáva
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 140.1 mg
  • Draslík 752.8 mg
  • Vláknina 1234.9 mg
  • Vitamín A 1234.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso smícháme s navlhčenou žemlí, vejcem, nasekanou petrželovou natí, utřeným česnekem, citronovou kůrou a špetkou roztlučeného nového koření. Směs necháme v chladničce asi 20 minut odpočinout.

  • 2

    Potom ze směsi vytvarujeme 8 karbanátků. Smažíme je na oleji po obou stranách. Olej slijeme, přidáme rajčatovou šťávu a zvolna dusíme asi 10 minut. Nakonec omáčku dochutíme cukrem a octem.

  • 3

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu