Kapr špikovaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 1200 g Kapr obecný
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Slanina vepřová
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.0625 l Víno bílé
  • 0.0625 l Ocet kvasný lihový
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 708 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1141 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 241.1 mg
  • Draslík 1404.4 mg
  • Vláknina 2339 mg
  • Vitamín A 2339 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra omyjeme, hřbet zbavíme kůže a prošpikujeme slaninou. Osolíme, opepříme a marinujeme ve směsi nakrájené cibule, kořenové zeleniny, bobkového listu, vína a octa nejméně 2 hodiny.

  • 2

    Potom kapra vložíme do vymaštěného pekáčku břichem dolů, obložíme jej plátky slaniny a pečeme v horké troubě. Podléváme vlastní šťávou. Upečenou rybu přendáme na mísu a necháme na teplém místě.

  • 3

    Ve vypečené šťávě osmahneme mouku a přidáme nasekané kapary. Vše zalijeme marinádou a doplníme vývarem na 1/2l. Omáčku povaříme, prolisujeme a podáváme k pečené rybě.

Komentáře k receptu