Jehněčí perkelt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 29 g
- Sodík 460 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 847.5 mg
- Vláknina 4469 mg
- Vitamín A 4469 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěné, omyté plecko nakrájíme na kostky o váze asi 50g.
-
2
Slaninu nakrájenou na kostičky sklovitě osmahneme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Dále přidáme rajčatový protlak, papriku, ocet a vše podlijeme trochou vody.
-
3
Vložíme maso, osolíme, přidáme utřený česnek a pomalu dusíme ve vlastní šťávě doměkka.
-
4
Když je maso měkké, přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, podlijeme vodou a ještě podusíme.