Pařížské brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 20 g Kerblík
  • 10 g Estragon
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 200 ml Víno bílé
  • 120 ml Olej olivový extra panenský
  • 40 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 989.8 mg
  • Vláknina 9287.3 mg
  • Vitamín A 9287.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme a celé uvaříme v osolené vodě asi 15 až 20 minut. Scedíme a necháme okapat. Brambory nyní nakrájíme na menší kousky, polijeme bílým vínem, zalijeme olejovou zálivkou a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Mezitím pokrájíme nadrobno petrželku, estragon a kerblík. Vmícháme do brambor a můžeme podávat.

Komentáře k receptu