Pařížské brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 31 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 989.8 mg
- Vláknina 9287.3 mg
- Vitamín A 9287.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme a celé uvaříme v osolené vodě asi 15 až 20 minut. Scedíme a necháme okapat. Brambory nyní nakrájíme na menší kousky, polijeme bílým vínem, zalijeme olejovou zálivkou a necháme chvíli odležet.
-
2
Mezitím pokrájíme nadrobno petrželku, estragon a kerblík. Vmícháme do brambor a můžeme podávat.