Soté s vepřovými ledvinkami
Suroviny
- 200 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 g Žampiony čerstvé
- 200 g Vepřová kýta
- 200 g Vepřové ledvinky
- 400 ml Mléko polotučné
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 40 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 52 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 287.8 mg
- Draslík 634.8 mg
- Vláknina 1883.1 mg
- Vitamín A 1883.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky očistíme, vykrájíme močovody, ledvinky nakrájíme na nudličky a necháme stát v mléce. Poté ledvinky několikrát propláchneme vodou, necháme okapat. Očištěné maso nakrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme na jemno, očištěné žampiony rozkrájíme na plátky.
-
2
Na másle s olejem osmažíme všechno maso, přidáme zpěnit cibuli, žampiony, směs opepříme a za občasného míchání dusíme. Když je maso měkké, přidáme sůl, vmícháme smetanu a necháme prohřát.