Čekankové puky s uzeným masem a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 31 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 54 mg
- Draslík 579.7 mg
- Vláknina 14079.5 mg
- Vitamín A 14079.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné puky čekanky uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, překrojíme a pokrájíme na plátky, moravské uzené krájíme na kostičky. Zapékací mísu vymažeme olejem.
-
2
Na másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony, maso, sůl, pepř, zasypeme moukou a osmažíme.
-
3
Okapanou čekanku vložíme do vymazané zapékací mísy, poklademe masovou směsí a v předehřáté troubě zapečeme.