Čekankové puky s uzeným masem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Čekanka
  • 150 g Moravské uzené maso
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 54 mg
  • Draslík 579.7 mg
  • Vláknina 14079.5 mg
  • Vitamín A 14079.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné puky čekanky uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, překrojíme a pokrájíme na plátky, moravské uzené krájíme na kostičky. Zapékací mísu vymažeme olejem.

  • 2

    Na másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony, maso, sůl, pepř, zasypeme moukou a osmažíme.

  • 3

    Okapanou čekanku vložíme do vymazané zapékací mísy, poklademe masovou směsí a v předehřáté troubě zapečeme.

Komentáře k receptu