Salát z čekanky, kapií a cibulek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 19 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 464.8 mg
- Vláknina 13055 mg
- Vitamín A 13055 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Puky čekanky očistíme, nakrájíme na proužky, osolíme a necháme v míse alespoň 15 minut pustit šťávu, kterou vylijeme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Cibulky vyjmeme z nálevu a rozčtvrtíme, kapie pokrájíme na nudličky. Zálivku připravíme smícháním oleje, citronové šťávy, soli a pepře.
-
2
K čekance přimícháme cibulky, kapie a přelijeme zálivkou. Podáváme zdobené dílky vajec.