Salát z čekanky, kapií a cibulek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Kapie
  • 800 g Čekanka
  • 60 g Bílá cibulka
  • 60 ml Olej olivový
  • 400 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 464.8 mg
  • Vláknina 13055 mg
  • Vitamín A 13055 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Puky čekanky očistíme, nakrájíme na proužky, osolíme a necháme v míse alespoň 15 minut pustit šťávu, kterou vylijeme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Cibulky vyjmeme z nálevu a rozčtvrtíme, kapie pokrájíme na nudličky. Zálivku připravíme smícháním oleje, citronové šťávy, soli a pepře.

  • 2

    K čekance přimícháme cibulky, kapie a přelijeme zálivkou. Podáváme zdobené dílky vajec.

Komentáře k receptu