Vanilkové cupcakes zdobené vanilkovým máslovým krémem
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 300 g Máslo čerstvé
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Cukr krupice
- 675 g Cukr moučka
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 0.25 kávová lžička Tresť vanilková
- 1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vanilkový lusk
- 3 polévková lžíce Mléko plnotučné
- 4 polévková lžíce Mléko plnotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 20 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 68.6 mg
- Draslík 13.2 mg
- Vláknina 675 mg
- Vitamín A 675 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 170°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky.
-
2
Těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku s kypřícím práškem, jedlou sodou a přimícháme cukr. Přidáme na kousky pokrájené změklé máslo a čerstvá vejce. Směs šleháme ručním elektrickým šlehačem do doby, až se všechny suroviny spojí.
-
3
Z jednoho vanilkového lusku vyškrábneme do hrnečku všechna zrníčka a promícháme je s 3 lžícemi mléka.
-
4
Za stálého šlehání přidáme vanilku s mlékem a šleháme dalších 30-60 sekund do doby, až se nám vše spojí. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané.
-
5
Těstem naplníme košíčky tak, že těsto nabereme polévkovou lžicí a malou lžičkou ho ze lžíce seškrábneme do košíčku. Tak naplníme všechny košíčky do 2/3.
-
6
Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout.
-
7
Připravíme si vanilkový krém: 650g moučkového cukru prosijeme do čisté mísy. Do skleničky se 40ml mléka si dáme 1/4 lžičky vanilkového extraktu a směs promícháme.
-
8
V druhé míse ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání 3-5 minut, budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr a po lžicích mléko s vanilkovým extraktem. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. Potom ho dáme do cukrářského sáčku. Vychladlé košíčky dáme na mísu, nazdobíme krémem a podáváme. Dobrou chuť.
-
9
Připravíme si vanilkový krém: 650g moučkového cukru prosijeme do čisté mísy. Do skleničky se 40ml mléka si dáme 1/4 lžičky vanilkového extraktu a směs promícháme.
-
10
V druhé míse si ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání 3-5 minut, budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr a po lžicích mléko s vanilkovým extraktem. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. Potom ho dáme do cukrářského sáčku. Vychladlé košíčky dáme na mísu, nazdobíme krémem a podáváme. Dobrou chuť.