Vepřové kotlety s borůvkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 9 g
- Sodík 115 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 69 mg
- Draslík 389.2 mg
- Vláknina 2508.8 mg
- Vitamín A 2508.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce smícháme s pepřem a solí.
-
2
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme a potřeme ochuceným česnekem.
-
3
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pak je mírně rozmačkáme a smícháme s cukrem a jemně nasekanou petrželkou.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej a kotlety na něm prudce osmažíme z obou stran. Pak je přendáme do vymazané zapékací mísy, přidáme k nim připravenou borůvkovou směs, přilijeme trochu vody a pečeme v středně vyhřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení kotlety několikrát přelijeme výpekem v zapékací míse.
-
5
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo malé karotky, uvařené v páře.