Telecí játra anglická (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1365 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 350.2 mg
- Draslík 347.6 mg
- Vláknina 84 mg
- Vitamín A 84 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí játra opereme, odblaníme a nakrájíme na plátky (2ks na porci). Mírně je naklepeme a okraje nařízneme.
-
2
Nakrájená játra opečeme na horkém oleji po obou stranách spolu s hřebínky slaniny. Opečená játra osolíme.
-
3
Nakonec na povrch jater klademe hřebínek pečené slaniny, pokapeme máslem a posypeme rozsekanou petrželovou natí.
-
4
Ihned podáváme.