Hrášek po anglicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hrášek
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sůl
  • 5000 ml Voda pitná
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1994 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 275.8 mg
  • Vláknina 11514.8 mg
  • Vitamín A 11514.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přivedeme k varu cca 5 litrů vody, kterou jsem osolili 20g soli.

  • 2

    Hrášek namočíme do studené vody a necháme odkapat. Poté ho vsypeme do vařící se vody a povaříme 3 minuty.

  • 3

    Vodu slijeme, hrášek necháme okapat, osolíme, opepříme a přidáme máslo.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu