Koňakové trubičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 36

Suroviny

  • 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 3 polévková lžíce Sirup Golden
  • 2 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 46 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 4 mg
  • Draslík 2.6 mg
  • Vláknina 172.9 mg
  • Vitamín A 172.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku rozpustíme máslo se sirupem, odstavíme, vmícháme mouku, cukr, zázvor a koňak. Dáme znovu na oheň, udržujeme teplé.

  • 2

    Jednu lžičku směsi vylijeme na plech, pokrytý pečicím papírem. Krouživými pohyby vytvoříme placičku o průměru 10 cm. Postup opakujeme, vytvoříme celkem 4 placičky, necháme mezi nimi velké mezery.

  • 3

    Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 5 minut, vyjmeme a necháme placičky ztuhnout na okrajích. Plochou obracečkou nabereme placičku a převrátíme ji.

  • 4

    Pracujeme rychle, každou placičku stočíme do trubičky kolem držadla vařečky o průměru 1 cm, aby krajková struktura zůstala na povrchu stočených trubiček. Jestliže placičky ztvrdnou, dáme je na chvíli do trouby. Postup opakujeme, až spotřebujeme celé těsto.

Komentáře k receptu