Ořechový koláč ze zázvorového těsta
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
- 60 g Máslo čerstvé
- 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Ořechy lískové
- 120 g Ořechy vlašské
- 60 g Cukr krupice
- 60 g Sirup cukerný
- 175 g Sirup Golden
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 52 g
- Sodík 134 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 199.6 mg
- Draslík 284.1 mg
- Vláknina 8000.8 mg
- Vitamín A 8000.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s cukrem, zázvorem, vejcem a máslem. Vytvoříme hladké těsto, které uhladíme na dno a stěny formy o průměru 25 cm.
-
2
Máslo rozpustíme v rendlíku a odstavíme. Metlou vmícháme do másla sirupy, vejce a cukr.
-
3
Půlky ořechů a celé lískové ořechy urovnáme v kruzích do koláče. Opatrně zalijeme ořechy směsí a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 35 minut. Hotový koláč necháme vychladnout.