Polévka z koroptve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 802 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 120 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 90 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 21 mg
- Draslík 37.5 mg
- Vláknina 3619.8 mg
- Vitamín A 3619.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou koroptev udusíme na polovině dávky másla. Vyjmeme prsíčka a nakrájíme je na plátky. Ostatní maso dusíme dále s cibulí, mrkví a uzeným masem doměkka.
-
2
Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vodou, přidáme umixované nebo umleté maso se zeleninou. Polévku osolíme a opepříme. Scedíme ji a nalijeme na plátky prsíček.
-
3
Polévku podáváme s osmaženými kostičkami žemle.