Polévka z koroptve

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Uzené maso vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Koroptev
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 802 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 120 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 90 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 37.5 mg
  • Vláknina 3619.8 mg
  • Vitamín A 3619.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou koroptev udusíme na polovině dávky másla. Vyjmeme prsíčka a nakrájíme je na plátky. Ostatní maso dusíme dále s cibulí, mrkví a uzeným masem doměkka.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vodou, přidáme umixované nebo umleté maso se zeleninou. Polévku osolíme a opepříme. Scedíme ji a nalijeme na plátky prsíček.

  • 3

    Polévku podáváme s osmaženými kostičkami žemle.

Komentáře k receptu