Zapečená štika s bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 17 g
- Sodík 888 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 115 mg
- Draslík 475.5 mg
- Vláknina 5930.8 mg
- Vitamín A 5930.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pekáči rozehřejeme máslo a zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Vykuchanou očištěnou štiku nasolíme, opepříme a vložíme do pekáče a kůži několikrát nařízneme. Posypeme nasekanými bylinkami, přidáme bobkový list, zalijeme vínem, zakryjeme alobalem a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 30 minut. Potom rybu vyjmeme a uchováme v teple. Výpek povaříme, odstraníme bobkový list a vmícháme bylinkové máslo. Šťávou přelijeme pečenou štiku, posypeme nasekanou petrželkou a ozdobíme kolečkem citronu.