Pečené kořeněné kotlety s křížalami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Celer bulvový
  • 60 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 160 g Meruňky sušené
  • 100 g Mrkev kořen
  • 160 g Švestky sušené
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 200 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 2 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 774 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 133.5 mg
  • Draslík 1471.2 mg
  • Vláknina 17582.1 mg
  • Vitamín A 17582.1 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 6.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso opláchneme a osušíme. V misce do vína vmícháme sůl, pepř, bobkový list, tymián a šalvěj. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Celer a mrkev oloupeme a pokrájíme na hranolky. Sušené meruňky a švestky rozkrájíme na silnější nudličky.

  • 2

    Do vinné marinády vložíme maso, přes noc necháme pod fólií v chladničce. Do masa vyřízneme otvor, který vyplníme mandlemi, meruňkami a švestkami. Uzavřeme jehlou, maso vložíme do pekáče. Přidáme máslo a zeleninu, přelijeme marinádou a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem, je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.

  • 3

    Maso podáváme přelité přecezenou šťávou.

Komentáře k receptu