Pečené kořeněné kotlety s křížalami
Suroviny
- 80 g Celer bulvový
- 60 g Mandle
- 100 g Máslo čerstvé
- 160 g Meruňky sušené
- 100 g Mrkev kořen
- 160 g Švestky sušené
- 600 g Vepřové kotlety
- 200 ml Víno bílé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Šalvěj sušená
- 2 ks Bobkový list
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 774 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 100 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 133.5 mg
- Draslík 1471.2 mg
- Vláknina 17582.1 mg
- Vitamín A 17582.1 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 6.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso opláchneme a osušíme. V misce do vína vmícháme sůl, pepř, bobkový list, tymián a šalvěj. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Celer a mrkev oloupeme a pokrájíme na hranolky. Sušené meruňky a švestky rozkrájíme na silnější nudličky.
-
2
Do vinné marinády vložíme maso, přes noc necháme pod fólií v chladničce. Do masa vyřízneme otvor, který vyplníme mandlemi, meruňkami a švestkami. Uzavřeme jehlou, maso vložíme do pekáče. Přidáme máslo a zeleninu, přelijeme marinádou a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem, je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
-
3
Maso podáváme přelité přecezenou šťávou.