Vepřové kotlety na smetaně s liškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřové kotlety
  • 150 g Slanina vepřová
  • 300 g Lišky čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 712 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 527 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 204.8 mg
  • Draslík 868 mg
  • Vláknina 2040.1 mg
  • Vitamín A 2040.1 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a slaninu nakrájíme na nudličky, větší houby na čtvrtky, česnek na plátky, petrželovou nať jemně nasekáme. Očištěné kotlety po kraji nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

  • 2

    Na slanině zpěníme cibuli, přidáme česnek a houby a chvíli smažíme. Na rozpáleném oleji osmažíme kotlety z obou stran, přimícháme houbovou směs, podlijeme vodou a na mírném plameni podusíme. Když je maso měkké, přimícháme smetanu, petrželovou nať, citronovou šťávu a už jen prohřejeme.

Komentáře k receptu