Vepřové kotlety na smetaně s liškami
Suroviny
- 800 g Vepřové kotlety
- 150 g Slanina vepřová
- 300 g Lišky čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 500 ml Voda pitná
- 2 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 49 g
- Sodík 527 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 204.8 mg
- Draslík 868 mg
- Vláknina 2040.1 mg
- Vitamín A 2040.1 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a slaninu nakrájíme na nudličky, větší houby na čtvrtky, česnek na plátky, petrželovou nať jemně nasekáme. Očištěné kotlety po kraji nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
-
2
Na slanině zpěníme cibuli, přidáme česnek a houby a chvíli smažíme. Na rozpáleném oleji osmažíme kotlety z obou stran, přimícháme houbovou směs, podlijeme vodou a na mírném plameni podusíme. Když je maso měkké, přimícháme smetanu, petrželovou nať, citronovou šťávu a už jen prohřejeme.