Oháňka na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1116 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 27 g
- Sodík 239 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 257.4 mg
- Vláknina 3973.8 mg
- Vitamín A 3973.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na 3 cm velké kousky, smícháme s pokrájenou cibulí a mrkví. Přidáme svazek bylin, vše zalijeme vínem a necháme zakryté fólií marinovat přes noc.
-
2
30 ml oleje rozpálíme na pánvi a osmahneme na něm zeleninu z marinády. Maso osmažíme dozlatova na zbytku oleje, přidáme ke smažené zelenině, přisypeme mouku a za stálého míchání smažíme 5 minut.
-
3
Z marinády vyjmeme bylinky, uvedeme ji k varu, necháme povařit 30 minut a přilijeme k masu a zelenině. Přidáme bylinky, vývar, sůl a pepř a zakryté dusíme 180 minut.