Noky zapečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 31 g
- Sodík 746 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 291.6 mg
- Draslík 188.2 mg
- Vláknina 3388.7 mg
- Vitamín A 3388.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme mléko, přidáme máslo, sůl a špetku mletého muškátu. Přivedeme k varu a povaříme 1/2 minuty. Za stálého míchání opatrně přisypeme mouku, aby se netvořily hrudky. Vaříme, dokud těsto nezhoustne a přestane se lepit. Stáhneme z plotny a do těsta postupně zapracováváme vejce. Vytvoříme menší noky, které zavaříme ve vroucí osolené vodě. Jakmile jsou noky uvařené, vyplavou na povrch. Noky scedíme a necháme okapat.
-
2
Do pekáčku nalijeme bešamel, posypeme strouhaným sýrem, navrch položíme noky, zasypeme zbytkem sýru, zakapeme máslem a dáme zapéct na 10 minut do vyhřáté trouby.
-
3
Noky podáváme jako přílohu k masu.