Slané suflé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 32 g
- Sodík 265 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 314.6 mg
- Draslík 108.4 mg
- Vláknina 661.2 mg
- Vitamín A 661.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací mísu na suflé vymažeme máslem. Sýr nastrouháme.
-
2
Máslo rozehřejeme, vmícháme mouku a necháme mírně povařit, poté přilijeme mléko. Za stálého míchání necháme vařit 20 minut.
-
3
Přimícháme strouhaný sýr, vaječné žloutky, muškátový oříšek a špetku soli.
-
4
Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který vmícháme do omáčky. Přelijeme do vymazané zapékací formy a dáme péct při 175 °C na 35 minut.