Telecí na pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 747 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 43 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 161.5 mg
- Draslík 1120.7 mg
- Vláknina 11904.5 mg
- Vitamín A 11904.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.5 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na kostky, pórek omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
-
2
Rozehřejeme 20 g másla a olej, maso na něm necháme osmahnout dozlatova. Osolíme a opepříme.
-
3
Poté maso vyjmeme, přidáme zbytek másla.
-
4
Na rozpáleném másle necháme 5 minut podusit pórek. Přilijeme víno, mléko. Přidáme maso a koření.
-
5
Vše dobře promícháme a necháme přiklopené dusit 45 minut.
-
6
20 minut před servírováním přimícháme citrónovou šťávu a tence pokrájený citrón.