Ledvinky po boloňsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 400 g Ledvinky jehněčí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 48 ml Ocet vinný červený
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 352 mg
  • Draslík 375.8 mg
  • Vláknina 1322.3 mg
  • Vitamín A 1322.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme a pokrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Polovinu cibule pokrájíme na drobné kousky, druhou polovinu na tenčí kolečka.

  • 3

    Olej rozehřejeme, maso ne něm 5 minut smažíme, podlijeme octem a necháme ještě 2 minuty povařit.

  • 4

    Ledvinky odložíme stranou na teplé místo.

  • 5

    Rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli, utřený česnek a sekanou petržel. Poté česnek vyjmeme a přisypeme ledvinky.

  • 6

    Smažíme za občasného míchání 2 minuty.

  • 7

    Přilijeme vývar a zbytek octa, vaříme do vyvaření tekutiny a poté osolíme a opepříme.

  • 8

    Ihned podáváme.

  • 9

    Jako příloha se hodí vařené brambory či rýže.

Komentáře k receptu